Hester Glasbeek

Hester Glasbeek
+31 20 59 82827
11a00z
h.a.glasbeek@vu.nl
faculteit der gedrags- en bewegingswetenschappen ( learn academy )
Senior docent
» Terug naar Medewerkers lijst

Samenvatting

Sinds 2008 werkt Hester Glasbeek als docentopleider en onderwijsadviseur bij de VU. Zij ontwikkelt en verzorgt cursussen en trajecten voor docenten en ze denkt mee met opleidingen die hun curriculum (meer of minder ingrijpend) willen herzien.

Na haar studie Nederlands deed Hester promotieonderzoek naar de vraag hoe schriftelijke instructies gebruikers (niet) helpen om te leren werken met een nieuw computerprogramma. Haar sluimerende fascinatie voor de vraag wat leren eigenlijk is en hoe we leren kunnen beïnvloeden, werd in die tijd definitief gewekt. Na leerzame omzwervingen als docent in Delft en als UD in Utrecht, kreeg Hester in 2006 op de VU de kans zich helemaal te storten op het versterken van de onderwijskwaliteit.

Expertise

  • Onderwijsontwerp 
  • Toetsing en feedback 
  • Motivatie 
  • Onderwijskundig leiderschap

Onderwijs

Hester is programmacoördinator van de Leergang Onderwijskundig Leiderschap. Daarnaast begeleidt ze SKO-groepen en verzorgt ze cursussen (al dan niet op maat) over onderwijsontwerp, toetsing en scriptiebegeleiding.

Publicatie

Hester Glasbeek (2015). Wat werkt in hoger onderwijs? Aanbevelingen voor het ontwikkelen van een leerzaam en studeerbaar curriculum. Amsterdam: Vrij Universiteit

Links

LinkedIn profiel
Research Portal