Congres sport en bewegen: "Feit of Fabel?"

Op dinsdag 4 april 2017 organiseerde mbo Amersfoort samen met VU LEARN! Academy een congres voor mbo-docenten Sport en Bewegen, met als thema “Feit of Fabel?". Tijdens het congres hebben we feiten en fabels in onderwijs, sport en bewegen van elkaar gescheiden en bekeken we samen wat deze inzichten betekenen voor het docentschap. De hoofdspreker van het congres was Pedro de Bruyckere, onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hij heeft er nog net geen dagtaak van gemaakt om als wetenschappers feiten van fictie te scheiden. Bijvoorbeeld of het zin heeft om rekening te houden met leerstijlen of: hebben we eigenlijk wel een creatieve hersenhelft? In zijn keynote kwamen mythes aan bod en kregen deelnemers tips&tricks aangereikt om zelf feit van fabel te scheiden zonder wetenschapper te hoeven zijn.

Presentaties congres
De docenten van het team Sport en Bewegen van LEARN! Academy hebben tijdens dit symposium een aantal workshops verzorgd. Hier kun je de presentaties inzien en downloaden.

Teamtrainingen mbo-docenten Sport en Bewegen
LEARN! Academy heeft speciaal voor docenten Sport en Bewegen een aantal teamtrainingen ontwikkeld. Kijk op deze pagina voor een overzicht van de teamtrainingen mbo.