Opleiding en professionalisering specifieke onderwijsbehoeften (SEN)

Het team Special Educational Needs richt zich op de professionalisering van leraren, zorgspecialisten en teams in het afstemmen van het onderwijs op de specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen. Hierbij staat steeds de vraag centraal: wat heeft deze leerling of groep nodig om optimaal te functioneren in het onderwijs? Wij bieden trainingen, cursussen, studiedagen en workshops op maat voor docenten- en zorgspecialisten(teams). Tevens kunt u bij ons terecht voor advies, onderzoek en schoolontwikkeltrajecten op maat en incompany.

Maatwerk en incompany

Uw vraag is specifiek. Ons aanbod is divers. De meeste opleidings- en begeleidingstrajecten verzorgen wij op uw locatie (incompany). Standaardtrajecten worden op maat gemaakt en ingericht naar de specifieke leerwensen van de school. Hierdoor zijn we in staat goed te differentiëren en een optimaal leerresultaat te bewerkstellen bij de deelnemers.

Intakegesprek
Graag stellen wij in een intakegesprek met u vast welke scholing of begeleiding aansluit op de vragen en de behoeften van de school. Wij denken tijdens het intakegesprek met u mee over wat de leerdoelen zijn en welke resultaten moeten worden behaald na het volgen van de training. Na het intakegesprek krijgt u geheel vrijblijvend een maatwerkvoorstel toegestuurd, waarna eventuele bijstelling plaatsvindt en een definitief voorstel wordt gestuurd.

Locatie
De training kan bij u op locatie worden verzorgd, maar uiteraard heeft het Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen ook faciliteiten waar u desgewenst gebruik van kunt maken.

Informatie
Wilt u meer weten over onze incompany- en maatwerkmogelijkheden? Neem dan contact op met het team Special Educational Needs (SEN): Berber Klein, teamcoördinator, sen@vu.nl of (020) 59 89222.