Landelijke Lesson Study Conferentie op 10 mei 2016

Lesson Study conferentieOp dinsdag 10 mei 2016 is de eerste landelijke Lesson Study conferentie van 12.30 tot 18.00 uur aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).
Tijdens deze inspirerende bijeenkomst wordt u in één middag bijgepraat over Lesson Study in de Nederlandse onderwijspraktijk. U gaat zelf aan de slag in praktische workshops en u krijgt na afloop het gloednieuwe boek Lesson Study: een praktische gids voor het onderwijs mee naar huis! Eén van de keynotes wordt verzorgd door dr. Pete Dudley van de Universiteit Leicester, die Lesson Study in het Verenigd Koninkrijk heeft geïntroduceerd en inmiddels met meer dan 60  scholen in de regio Londen werkt.

De conferentie wordt georganiseerd door Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim, Universiteit Twente en de VU; de vier instellingen die Lesson Study trajecten in scholen begeleiden en/of onderzoek doen naar de effectiviteit van deze methode.

Wat is Lesson Study?
Een cyclische werkwijze om (vak)lessen te ontwerpen die afgestemd zijn op het leren van leerlingen in een bepaalde klas of groep. Docententeams gaan er zelf mee aan de slag. Het is een effectieve benadering voor onderwijsprofessionalisering die in Nederland snel aan populariteit wint.

Voor wie is de conferentie interessant?
De conferentie is bedoeld voor deelnemers met èn zonder ervaring met Lesson Study: docenten, sectieleiders en schoolleiders in het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Afhankelijk van uw kennisniveau kunt u kiezen voor kennismakings- of expertworkshops.

Ga naar de website voor het programma, de inhoud van de workshops en aanmelding