Unieke kans om promotieonderzoek te doen naar multidisciplinaire medische teams

promotie_medische_multidisciplinaireteamsBen je een enthousiaste docent die lesgeeft aan een (para)medische M/HBO opleiding en koester je al langere tijd de wens om promotieonderzoek te doen? Lees dan meteen verder.

Communicatie en prestatie onder stress bij multidisciplinaire medische teams
Bij operaties en reanimaties telt elke minuut en moeten medische professionals effectief en zorgvuldig werken. Vaak staan medische teams onder grote druk en is heldere communicatie tussen de leden van zulke teams, die elk hun eigen expertise en taakopvatting hebben, van groot belang. Het doel van het promotieonderzoek is inzicht te krijgen in hoe multidisciplinaire medische teams communiceren en presteren onder stress. Dit kan hopelijk bijdragen aan beter onderwijs/training in interdisciplinaire samenwerking tijdens stressvolle situaties, en daardoor tot betere resultaten in de praktijk.

Waar ga je aan de slag?
Het onderzoek kan worden uitgevoerd bij twee medische opleidingsinstituten (VUmc en AMC), in zowel de werksituatie als in simulaties, waarbij teams onder hoge stress samenwerken. Het project is een samenwerking tussen de afdelingen anesthesiologie van zowel VUMC (Ralf Krage) als AMC (Hans van Schuppen) en het VU Universitair Centrum van Gedrag en Bewegen, waar onderzoek gedaan wordt naar onderwijs (Anne de la Croix) en team performance (Peter Renden).

Promoveren met de Promotiebeurs voor leraren
Bij voorkeur ben je in het bezit van een Masterdiploma en heb je enige onderzoekservaring.
Onder begeleiding van twee ervaren docenten van het VU UCGB schrijf je een onderzoeksvoorstel voor de Promotiebeurs voor Leraren.

Om in aanmerking te komen voor de Promotiebeurs voor Leraren moet je een aanstelling voor onbepaalde tijd hebben en in september minimaal een jaar in dienst zijn bij een reguliere onderwijsinstelling (d.w.z. gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of Economische Zaken). Meer informatie over deze beurs en de eisen aan de kandidaat lees je op deze website

Interesse? Reageer dan voor 1 juli!
Wil je kandidaat zijn om samen met ons een voorstel te schrijven of ontvang je graag meer informatie, neem dan contact op met dr. Anne de la Croix of dr. Peter Renden via anne.dela.croix@vu.nl of p.g.renden@vu.nl.

Omdat het onderzoeksvoorstel voor 1 september 2016 moet worden ingeleverd voor de Promotiebeurs ontvangen we je sollicitatie liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 1 juli.

AMC logoVUMC logoUCGB logo