Experimentele en Toegepaste Psychologie

De afdeling Experimentele en Toegepaste Psychologie is een afdeling die de experimentele methode gebruikt om menselijk gedrag en de onderliggende processen te bestuderen. Ons onderzoek richt zich op de theorie van het menselijke sociale gedrag en de menselijke cognitie. De kennis en methodologie wordt gebruikt om problemen in de samenleving en in organisaties op te lossen. Momenteel bestaat de afdeling uit drie secties: Cognitieve Psychologie, Organisatie Psychologie en Sociale Psychologie.

Bekijk de website van VUpsy voor actueel nieuws, evenementen en onderzoek.

Onderwijs

De afdeling Experimentele en toegepaste psychologie verzorgt onderwijs in verschillende bachelor- en (research) masterprogramma’s.

Onderzoek

De sectie Cognitieve Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam richt haar onderzoeksinspanningen op het thema "Aandacht en Prestaties". De sectie Sociale & Organisatiepsychologie richt zich op drie samenhangende onderzoeksthema's: vertrouwen, leiderschap en samenwerking (Trust, Leadership & Cooperation).

Contact Experimentele en Toegepaste psychologie/Experimental and Applied Psychology

Ben je benieuwd wie er op de afdeling Experimentele en Toegepaste Psychologie werkzaam zijn? Bekijk dan het medewerkersoverzicht.