Onderwijs Biologische Psychologie

De afdeling Biologische Psychologie verzorgt onderwijs in het bachelor- en minorprogramma van de opleiding Psychologie en de nieuwe onderzoeksmaster Genes in Behaviour and Health. Focus in het onderwijs ligt op de gedragsgenetica.

Bachelorprogramma’s

In het eerste en tweede jaar van de bacheloropleiding Psychologie verzorgt de afdeling het inhoudelijk onderwijsaanbod van de onderdelen Biologische Psychologie en Samenspel van Genen en Omgeving, alsmede de preminor cursus Behaviour: Learning and Addiction. Daarnaast draagt de afdeling bij aan het methodologie onderwijs van Meten en Diagnostiek in het tweede jaar.

Minoren

In het derde jaar van de bachelorfase biedt de afdeling Biologische Psychologie samen met de afdeling Experimentele Psychologie de verdiepende B3 leerlijn Genen, Hersenen en Gedrag aan. Daarnaast verzorgt de afdeling voor studenten ook de verbredende universiteitsminor Psychologie en het brein.

Tweejarige researchmaster programma’s

De afdeling Biologische Psychologie is de nieuwe tweejarige en wereldwijd unieke onderzoeksmaster Genes in Behaviour and Health gestart in het studiejaar 2018-2019.
Meer weten? Kijk dan op: www.vu.nl/genes
Daarnaast verzorgt de afdeling meerdere cursussen in het eerste en tweede jaar van de onderzoeksmaster Neurosciences.

Summerschool 2021

In juli 2021 organiseert de VU een aangepaste online VU Summerschool gericht op (inter)nationale studenten met een Advanced Bachelor/Master niveau.