Onderzoeksinstituten


Het onderzoek van de VU beslaat vele onderwerpen die vaak de grenzen van een discipline overschrijden. Om dit onderzoek te bevorderen zijn interdisciplinaire Onderzoeksinstituten opgericht. In deze instituten ontmoeten onderzoekers elkaar, delen hun kennis en bundelen hun krachten om externe fondsen te werven. De interdisciplinaire onderzoeksinstituten verhogen de wetenschappelijke kwaliteit en de maatschappelijke impact van onderzoek. Ze staan bekend om hun succesvolle PhD- en Researchmasterprogramma's, wereldwijde werving van medewerkers en studenten, en een actieve deelname binnen de internationale netwerken en consortia. Vanwege hun excellente onderzoek en bijbehorende faciliteiten hebben de instituten nationaal en internationaal een goede reputatie opgebouwd. 
 
WEBSITES 


AISS
emptyempty

emptyemptyemptyemptyempty 

  logo_AISS         
 


Binnen het ‘Amsterdam Institute of Sport Science’ (AISS) werken de Vrije Universiteit, VU Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam, AMC en Hogeschool van Amsterdam samen. Vanuit AISS zoeken wij nauwe samenwerking met Reade, De Sportartsen Groep en het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam.

emptyemptyEMGO+

  logo_EMGO            


IBBA

  Logo_IBBA_01         LEARN!

  logo_LEARN!        

empty


Onderzoeksinstituut LEARN! bundelt alle onderwijsonderzoekers van de Vrije Universiteit en VUmc. Het onderzoekt hoe mensen leren, en hoe onderwijs daar zo goed mogelijk op in kan spelen. Pedagogische, psychologische, neurowetenschappelijke en didactische onderzoeksvragen zijn een belangrijke basis en inspiratie voor het onderzoek.

emptyemptyempty

emptyemptyemptyemptyAmsterdam Movement Sciences

         

Network Institute

               

emptyAmsterdam Neuroscience

logo-Amsterdam-Neuroscience-2016  
De missie van de neurowetenschappen Amsterdam is het vergroten van inzicht in gezonde en zieke hersenen en zenuwstelsel, door het doen van geïntegreerd fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. Amsterdam Neuroscience brengt meer dan 850 Amsterdamse clinici en wetenschappers samen van VU Medisch Centrum, Academisch Medisch Centrum, Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Zij werken samen binnen negen translationele onderzoeksprogramma's. Dit zijn negen verschillende programma’s, gericht op specifieke ziektemechanismen voor hersenen en zenuwstelsel, en op technologische innovatie en fundamenteel onderzoek.