VU-psycholoog Freek van Ede verkozen tot ‘Rising Star in Psychological Science’

De Association for Psychological Science (APS) Rising Stars weerspiegelen de besten en slimsten in de psychologie wetenschap.

29-03-2021 | 8:34

Van Ede en zijn team onderzoeken de mechanismen waarmee het menselijk brein op dynamische wijze sensorische informatie extraheert, vasthoudt, en transformeert om in te zetten voor doeltreffend naderend gedrag. Van Ede kreeg eerder al een best-publication award van de European Society for Cognitive Psychology (2020), alsmede verscheidene prestigieuze wetenschappelijke subsidies waaronder een Marie Curie Fellowship (Europese commissie), een Newton Fellowship (Royal Society & British Academy) en recentelijk een ERC Starting Grant (European Research Council).

freekFreek van Ede is assistant professor bij de afdeling Experimental and Applied Psychology en Principal Investigator aan het Institute for Brain and Behavior Amsterdam. Daarvoor was hij Postdoctocal fellow aan de Universiteit van Oxford (2015-2020), na in 2014 met Cum Laude te zijn gepromoveerd aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour (Radboud Universiteit Nijmegen).

Naast van Ede is ook VU-psycholoog Elsje van Bergen verkozen tot ‘Rising Star’.