VU-hoogleraren Mark van Vugt en Andrea Maier lid van Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) heeft Mark van Vugt (hoogleraar Evolutionaire Psychologie) en Andrea Maier (hoogleraar Gerontologie) benoemd als nieuw lid. Jaarlijks wordt slechts een klein aantal nieuwe leden geselecteerd. Het genootschap dateert uit 1752 en richt zich met name op het intensiveren van de banden tussen wetenschap en samenleving.

13-02-2020 | 12:25

De KHMW kent 400 directeuren, Nederlandse en buitenlandse leden, die op grond van hun maatschappelijke positie zijn gevraagd om toe te treden. Naast de directeuren kent de Maatschappij 550 leden, allen hoogleraren met een indrukwekkende staat van dienst.

Oudste ‘Geleerde Genootschap’ in Nederland
De KHMW, het oudste ‘Geleerde Genootschap’ in Nederland, werd als Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen opgericht in 1752, met als doel het bevorderen van de wetenschap, in de ruimste zin. De KHMW houdt zich sinds de oprichting bezig met het bevorderen van wetenschap en wil een brug slaan tussen wetenschap en samenleving. Ook beheert de KHMW een aantal fondsen die bijdragen aan verspreiding van kennis op diverse wetenschapsgebieden. Sinds 1841 is de KHMW gevestigd in het monumentale Hodshon Huis aan het Spaarne in Haarlem. Koning Willem-Alexander is protector van de Maatschappij.

Lees meer op de KHMW-website