Stephan van der Zwaard wint met zijn proefschrift de Hamburgerprijs

Tijdens de Dutch Physiology Days van de Nederlandse Vereniging voor Fysiologie kreeg Stephan van der Zwaard de Hamburgerprijs uitgereikt voor zijn proefschrift “Why Muscles Matter – optimizing sprint and endurance performance in athletes”.

10-02-2020 | 12:59

Er waren veel meer aanmeldingen dan normaal, gezien het proefschriftprijs was van 2018 en 2019 (vorig jaar was er geen prijs uitgereikt). Het panel van drie onafhankelijke beoordelaars keek met name naar originaliteit en kwaliteit van de thesis. Daarin kwam voornamelijk naar voren de verscheidenheid aan fysiologiche methodologieën die zijn toegepast en de focus met name op de introductie en de discussie van de thesis. Daar is echt de student aan het woord.

Daarnaast keek het panel ook naar het aantal publicaties en de impact daarvan (maar in mindere mate dan vroeger werd gedaan). Wat opviel aan de thesis van Stephan is dat er gebruik is gemaakt van ontzettend veel methoden, er originele infographics aan de start van elk hoofdstuk terug te vinden waren (die de hoofdstukken op een originele manier samenvatten) en dat het proefschrift een plezier was om te lezen.

Media
In April 2018 was Stephan te gast bij het programma Focus op NPO Radio 1 om te vertellen over zijn onderzoek. Luister hier terug.

Nederlandse Vereniging voor Fysiologie (NVF)