ERC Consolidator grant voor VU-hoogleraar Human Cooperation Daniel Balliet

Vier VU-wetenschappers ontvangen ieder een beurs van twee miljoen euro van de Europese Onderzoeksraad (ERC).

11-12-2019 | 9:16

191211 Daniel BallietVU-hoogleraar Human Cooperation Daniel Balliet krijgt een ERC Consolidator grant van twee miljoen euro. Balliet probeert inzicht te krijgen het ontstaan van samenwerking tussen en binnen sociale gemeenschappen en landen. Met de ERC Consolidator Grant gaat hij onderzoeken of onderlinge afhankelijkheid een verklarend mechanisme is voor de relatie tussen ecologische omstandigheden en verschillen in cultuur en samenwerking. Hij hoopt antwoord te krijgen of verschillen in ecologische omstandigheden verschillende soorten onderlinge afhankelijkheid creëren, en of deze verschillen leidend zijn in het verklaren van verschillen in cultuur en samenwerking binnen en tussen groepen

Vier ERC Consolidator grants voor de VU
In totaal krijgen vier VU-wetenschappers een Consolidator grant. Ook socioloog Dimitris Pavlopoulos, hoogleraar Politiek gedrag in Europa Catherine de Vries, en Universitair hoofddocent bij de afdeling natuurkunde Stefan Witte ontvangen ieder een beurs van twee miljoen euro van de Europese Onderzoeksraad (ERC).

European Research Council Consolidator Grant
De ERC Consolidator Grant is een van de grootste onderzoekssubsidies in Europa voor onderzoekers die een onderzoeksgroep verder willen uitbouwen. 301 topwetenschappers in heel Europa ontvangen in totaal €600 miljoen.