Symposium Jan Amos Comenius en zijn Allesomvattende onderwijsleer (1657)

01-03-2019

Comenius Museum, Kloosterstraat 33, Naarden

Symposium Jan Amos Comenius en zijn Allesomvattende onderwijsleer (1657)

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

Congres / symposium / seminar

De onderwijssituatie die hij beschreef is achterhaald, maar de onderwerpen die hij behandelde zijn nog zeer actueel. Zo stelde hij de vraag waarom veel leerlingen met tegenzin en niet met plezier naar school gaan. Of waarom vernieuwingen van het onderwijs vaak niet leiden tot de gewenste verbetering van leerprestaties van leerlingen. Tijdens dit symposium, dat plaatsvindt naar aanleiding van de verschijning van een nieuwe editie van de Allesomvattende onderwijsleer, wordt Comenius’ klassieker vanuit verschillende perspectieven belicht.

Datum: Vrijdag 1 maart 2019
: Comeniusmuseum, Kloosterstraat 33, Naarden
Bereikbaarheid:
Toegang:
€ 25,- inclusief exemplaar Allesomvattende onderwijsleer t.w.v.24,90 alsmede koffie en borrel. Betalen kan bij binnenkomst. Leden BENGOO betalen € 20,-.
Aanmelding: Verplicht: Meld je aan vóór 22 februari 2019 o.v.v. symposium 1 maart.

Download de flyer voor het programma