Home > Professionals > Zorgonderwijs > HGZO-congres
banner HGZO Congres 2016
Ieder voorjaar organiseert het VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (voorheen o.a. EXPOSZ) het HGZO-congres. Het congres richt zich op iedereen die betrokken is bij het hoger gezondheidszorg onderwijs (HGZO) maar ook zeker op docenten in het middelbaar beroepsonderwijs en praktijkopleidingen. Dit congres biedt docenten al bijna 20 jaar de mogelijkheid om in twee dagen weer op de hoogte te zijn van recente ontwikkelingen.

Opzet

Elk jaar staat er een thema centraal. Op beide congresdagen is er een plenaire lezing. Hierbij gaat de spreker in op het centrale thema en plaatst actuele ontwikkelingen in het onderwijs en de gezondheidszorg in een breder kader. Naast de lezingen zijn er infoshops, workshops en onderzoeksrondes. Het congres kent een ‘voor en door elkaar’-principe. Dit betekent dat deelnemers aan het congres ook zelf bijdragen verzorgen. Hierdoor kan men laagdrempelig informatie en ervaringen uitwisselen en zo elkaar inspireren. Naast alle inhoudelijke activiteiten is er ook volop ruimte voor informeel contact tijdens de lunches, de borrels, het diner en een altijd verrassend avondprogramma.

HGZO-Congres 2017: Feiten en Fabels in het (zorg)onderwijs

Datum: 23 en 24 maart 2017.
Locatie: congrescentrum ‘de Werelt’ te Lunteren.
Tijdens dit congres proberen we feiten en fabels in het (zorg)onderwijs van elkaar te scheiden. De eerste spreker is al bekend: Pedro de Bruyckere.
Pedro gaat in de hoofdlezing mythes tegen het licht houden en waar nodig ontkrachten. Hardnekkige clichés over leren, technologie in de klas, neurologie en onderwijsbeleid worden besproken en voor eens en altijd doorgeprikt.
Ga naar de congrespagina van het HGZO-congres 2017

Terugblik HGZO-congres 2016
Bekijk voor een impressie van dit evenement:
>> Presentaties HGZO-congres 2016
>> Fotopagina HGZO-congres 2016
>> Congresboek 2016 (.pdf)

Congresorganisatie en inlichtingen

Dr. Sjoukje Colenbrander (secretariaat)

s.colenbrander@vu.nl
(020) 59 86903

Geert Buijtenweg
geert.buijtenweg@vu.nl

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl