Beroepsperspectief Universitaire Pabo

Als afgestudeerde van Universitaire Pabo kun je direct aan de slag als leerkracht in het basisonderwijs. Omdat je naast je Pabo-diploma ook een bachelordiploma Pedagogische wetenschappen hebt, heb je een meerwaarde voor het werkveld. Naast de beroepsvaardigheden beschik je over academische vaardigheden: je bent analytisch ingesteld en bekijkt de praktijk door een ‘academische bril’. Je hebt geleerd om kritisch naar de praktijk te kijken, vragen te blijven stellen en altijd te streven naar verbetering. Je hebt een breed kader van theoretische kennis en weet dit in te zetten. Dit maakt jou een welkome versterking voor het basisonderwijs. Je kunt er echter ook voor kiezen om door te studeren en in te stromen in een pedagogische masteropleiding en te gaan werken als pedagoog.

Waar werken afgestudeerden?
Als leerkracht en als pedagoog sta je sterk op de arbeidsmarkt. Door de combinatie van een professionele en een academische opleiding en je stages, kun je goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden. Na je studie kun je overal terecht; van basisonderwijs tot academische wereld, van scholen tot gemeenten.

Vervolgopleidingen 
Na de Universitaire Pabo kun je doorstromen naar zowel HBO- als WO-masteropleidingen met betrekking tot het onderwijs. Je kunt je verder scholen voor beleids- of onderzoeksfuncties. Maar je kunt je natuurlijk ook verder specialiseren in het primair onderwijs. Lees meer over verder studeren.