Marleen de Moor wint Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs tijdens VU Nieuwjaarsgala 2021

Marleen is Universitair Docent bij de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

28-01-2021 | 13:05

Bevlogen docent
Alleen al uit de hoge scores bij de evaluaties van haar onderwijs blijkt dat Marleen een goede en bevlogen docent is. Haar aandacht voor onderwijs gaat echter verder dan de eigen cursussen. Marleen coördineert de volledige methodelijn voor psychologie en pedagogiek en was nauw betrokken bij de opzet van een methode-helpdesk. Marleen ziet het delen van onderwijservaringen als de beste wijze om tot beter onderwijs te komen. Hierbij zoekt ze steeds naar de beste manieren om studenten te stimuleren om zelf actief met de stof aan de gang te gaan. Bekijk hier de nominatievideo van Marleen.

Van der Duijn Onderwijsprijs
De Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs is een onderscheiding voor een bijzondere docent die al minstens tien jaar aan de VU werkt en sterk bijdraagt aan onderwijsverbetering. De winnaar krijgt een prijs van €7.000,-. Marleen: "Ik ben heel verrast en overrompeld, heb wel nagedacht wat ik met het geld zou doen. Dat moet zeker weer ten goede komen aan de studenten. Wat me is opgevallen is dat veel studenten dure bijlessen volgen op het gebied van methoden en statistiek. Wat ik samen met studenten en docenten met behulp van dit geld wil gaan onderzoeken is waarom ze dit doen. En omdat ik een enorme voorstander ben van open onderwijs wil ik graag kijken of we dezelfde hulp niet makkelijk online kunnen bieden."

VU Nieuwjaarsgala 2021
Vanwege de coronamaatregelen werd het gala online georganiseerd. Studenten, medewerkers en andere genodigden woonden het online evenement bij en hieven gezamenlijk het glas op elkaars prestaties en op de toekomst. De presentatie van het Nieuwjaarsgala was in handen van schrijver Ernest van der Kwast en acteurs Bart Sietsema en Emma van Muiswinkel.