VU-psycholoog Elsje van Bergen verkozen tot ‘Rising Star in Psychological Science’

De Association for Psychological Science (APS) Rising Stars weerspiegelen de besten en slimsten in de psychologie wetenschap.

09-03-2021 | 9:33

Van Bergen onderzoekt oorzaken en gevolgen van individuele verschillen in leren. In haar onderzoek integreert zij theorieën en methoden uit de psychologie, pedagogiek en genetica. Ze is met name geïntrigeerd door het samenspel tussen genetische en omgevingsinvloeden. Zij ontving eerder Rubicon en Veni subsidies en is lid van de Amsterdam Young Academy. Lees meer over Elsje van Bergen of bekijk dit filmpje van 1 minuut.

Elsje van BergenElsje van Bergen is assistant professor bij de afdeling Biologische Psychologie, het Nederlands Tweelingenregister en LEARN!. Daarvoor was zij postdoctoraal onderzoeker in ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford. Van Bergen is gepromoveerd in de pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.