ClimApp wint WMO International Weather Apps Award

ClimApp is een Europees project van Hein Daanen, Mireille Folkerts en Nicola Gerrets (afdeling Bewegingswetenschappen) in samenwerking met collega’s van universiteiten uit Zweden en Denemarken.

26-01-2021 | 8:12

Verandering in temperatuur beïnvloedt de gezondheid en productiviteit van miljoenen Europeanen. Plotselinge veranderingen in temperatuur, zoals hittegolven of koude periodes, vormen bovendien een gezondheidsrisico voor ouderen en andere kwetsbare bevolkingsgroepen, met in het ergste geval de dood tot gevolg.

ClimApp
De ClimApp is een geavanceerde app voor mobiele telefoons die weersvoorspellingsgegevens integreert in menselijke warmtebalansmodellen. Het is een gepersonaliseerde app die lichaamsreacties voorspelt en rekening houdt met individuele factoren. Op basis van gegevens die de gebruiker invoert geeft de app gezondheidsrisicowaarschuwingen en advies bij extreme weersomstandigheden. ClimApp is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

WMO International Weather Apps Awards
De WMO International Weather Awards is een initiatief van Weather Meteorological Organization (WMO) en werd in december 2020 voor het eerst uitgereikt. Met de awards wil de WMO de ontwikkeling van mobiele apps voor weer- en klimaatinformatie stimuleren. Ontwikkelaars van mobiele apps konden deelnemen door hun apps in te dienen ter beoordeling door een onafhankelijke internationale jury. De prijs was een eervolle vermelding en een trofee.

ClimApp is een Europees project dat wordt gefinancierd door de European Research Area for Climate Services (ERA4CS) en drie deelnemende landen: Zweden, Denemarken en Nederland.
Climapp