Maurits van Tulder benoemd tot decaan Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

Sinds 1 juni 2019 werkt hij daar al als interim decaan.

18-06-2020 | 15:34

Het College van Bestuur is verheugd te kunnen meedelen dat met ingang van 1 juli 2020 prof. dr. Maurits van Tulder wordt benoemd tot decaan van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen. De benoeming is voor vier jaar. Van Tulder is sinds 1 juni 2019 als interim decaan bij dezelfde faculteit werkzaam, naast zijn positie als hoogleraar bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Faculteit der Bètawetenschappen. Met het aanvaarden van het decanaat zal hij zich volledig concentreren op zijn positie bij de Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen.

Rector Magnificus Vinod Subramaniam: 'Maurits heeft zich in zeer korte tijd ontwikkeld tot een bestuurder van een faculteit waarbij hij een mooie balans realiseert tussen de zakelijke en de persoonlijke aspecten in zijn stijl van leiding geven. Het plezier dat hij uitstraalt en zijn talent om verbinding te leggen zijn voor ons zeer waardevol'.

Maurits van Tulder: 'Het afgelopen jaar is bijzonder uitdagend geweest. Ik heb me met veel plezier en energie ingezet voor de faculteit en voelde mij er al snel thuis. Bij FGB heb ik geweldige collega’s, in de wetenschap en ondersteuning, die zich met veel kennis en passie inzetten voor onderwijs, onderzoek en impact, maar ook bij willen dragen aan een goede en veilige werkomgeving. Ik ben heel blij dat ik daar de komende jaren aan kan blijven bijdragen.’

De gesloten wervingsprocedure is nauw afgestemd met de facultaire gemeenschap en de medezeggenschap.