Abraham Kuyper Lezing met Annelies Verbeke

Taalliefhebbers aller landen verenigt u! De diversiteit van onze boekenkasten staat onder druk, waarschuwt de Vlaamse auteur Annelies Verbeke en dit jaar de Vrije Schrijver van de VU. Zij houdt dit jaar op 21 mei de Abraham Kuyper Lezing: ‘De taal van de wereld’.

12-04-2019 | 8:45

In onze geglobaliseerde wereld drukt het Engels als dominante taal andere taalgebieden van de plank. Zelfs het Nederlands dreigt van onze universiteiten te verdwijnen. Onze Vrije Schrijver springt in de bres voor de meertalige wereld in de literatuur en de academie.

Verbeke praat samen met gespreksleider Abdelkader Benali met Britse auteur Ann Morgan over de blinde vlekken van taalregio’s waarvan nog nooit een literair werk vertaald werd naar het Engels. Met verder discussies, theater en muziek.

Kijk hier voor het volledige programma.

De taal van de wereld | 21 mei - 20:00 uur| Zuiderkerk

Toegang: €15, (inclusief nieuwe publicatie van Annelies Verbeke). VU-medewerkers €7,50; Studenten en leden VUvereniging gratis

Dit programma sluit aan bij het VU-thema  ConnectedWorld dat dit jaar centraal staat.