VU-promovenda Özlem Eylem krijgt Early Career Research Grant

VU-promovenda Özlem Eylem krijgt de Early Career Research Grant van het Center for Mind in Society in Engeland

11-06-2018 | 15:48

VU-promovenda Özlem Eylem krijgt de Early Career Research Grant van het Center for Mind in Society in Engeland. De beurs van 2500 pond gaat Özlem Eylem gebruiken voor het organiseren van een publieksevenement gerelateerd aan haar promotieonderzoek Kıyma Canına, een E-mental health service voor het behandelen van suïcidale gedachten onder Turkse migranten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Verhoogd risico Turks sprekende migranten
Er is een verhoogd risico op zelfmoord onder Turks sprekende migranten. Ze zijn minder geneigd om hulp of therapie te zoeken bij de geestelijke gezondheidszorg vanwege het stigma in hun cultuur en de schaamte die eraan verbonden is. Om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen heeft Eylem een publieksforum georganiseerd in het Britse Lagerhuis. Dit forum is genomineerd als een van de finalisten voor de “Interaction category” van de “Public engagement award” van het Centre for Public Engagement aan de Queen Mary Universiteit in London.

In samenwerking met het Women`s Platform UK is besloten om een vervolgevenement te organiseren om mensen te stimuleren “out of de box” te denken over suïcide en E-mental health als een nieuwe manier te stimuleren om hulp te zoeken. Eylem hoopt dit te bereiken door een tentoonstelling te combineren met een workshop genaamd "Moments". Het evenement zal worden gehouden in de laatste week van september in Londen.

Bekijk hier de promotievideo van Özlem Eylem  over haar project (Engels).