Marcus Huibers wint Wim Trijsburgprijs voor Psychotherapie

Prof. dr. Marcus Huibers ontving afgelopen vrijdag de Wim Trijsburgprijs voor psychotherapie. De prijs voor wetenschappers werd uitgereikt door juryvoorzitter Rien Van in de Beurs van Berlage tijdens de Dag van de Psychotherapie.

20-12-2017 | 8:23

Huibers wint de prijs voor zijn gedegen en innovatieve onderzoeken waarin hij de verbinding legt tussen praktijk, theorie en wetenschap. Zijn hoofddoel is om interventies voor (depressieve) patiënten te optimaliseren en deze kennis over te dragen naar de klinische praktijk.

Waarom de jury Marcus Huibers tot winnaar verkoos
Huibers heeft grootschalige behandelstudies opgezet en maakt gebruik van verschillende soorten innovatief onderzoek waaronder experimentele benaderingen. Kennisoverdracht loopt als een rode draad door zijn werk. Hij was spreker op talloze congressen en symposia in binnen- en buitenland en heeft meer dan 140 Nederlandstalige en internationale publicaties op zijn naam staan. Marcus Huibers heeft twaalf persoonsgebonden subsidies ontvangen en is bekroond met enkele wetenschappelijke prijzen, waaronder de prestigieuze Beck Institute Scholarship.

Uit het juryrapport: ‘Marcus Huibers richt zich op meerdere behandelmodaliteiten, waaronder cognitieve (gedrags)therapie (C(G)T), interpersoonlijke therapie (IPT), behavioural activation (BA) en schema-therapie. De resultaten van zijn onderzoeken kunnen verbreed worden naar het gehele vakgebied van de psychotherapie.‘

Over de Wim Trijsburgprijs
De Wim Trijsburgprijs  is bedoeld voor een psychotherapeut of onderzoeker op dit gebied  en is voor de derde keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een glassculptuur en een geldbedrag.

Meer informatie: www.psychotherapie.nl