Nieuwe masteropleiding: Genes in Behaviour and Health

In september 2018 start de nieuwe onderzoeksmaster Genes in Behaviour and Health aan de Vrije Universiteit.

18-10-2017 | 15:31

De opleiding wordt georganiseerd door de afdeling Biologische Psychologie en is nauw verbonden aan het Nederlands Tweelingen Register, wat een wereldwijd uniek masterprogramma oplevert.

De opleiding richt zich op de manier waarop wij worden beïnvloed door onze genen en onze omgeving. Studenten leren tweeling(familie)onderzoek uit te voeren en hoe genetische varianten te identificeren die betrokken zijn bij verschillen in gedrag en gezondheid. Ook leren zij hoe kennis over genen kan helpen bij het beinvloeden van gezondheidsgedrag en het voorkomen en behandelen van ziekten. Vragen die in het programma aan bod komen zijn: "Moeten we rekening houden met genetische factoren bij de behandeling van aandoeningen zoals depressie of ADHD?", "Wie zijn het meest gevoelig voor alcoholverslaving?", “Wat doet stress met de expressie van genen?” en "Wat is de rol van genen bij gezond ouder worden?".

Meer weten? Kijk dan op: www.vu.nl/genes