Subsidie voor VU-hoogleraren Doret de Ruyter en Trees Pels

Doret de Ruyter en Trees Pels ontvangen € 450.000 uit Startimpuls Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De subsidie is bedoeld voor het uitvoeren van een van de vijf projecten van het themaprogramma ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’.

19-07-2017 | 11:33

Het themaprogramma bestaat uit een breed consortium van wetenschappers en professionals (de praktijk) onder leiding van prof. dr. Monique Volman (UvA) en prof. dr. Judi Mesman (UL). Het project van De Ruyter en Pels betreft een onderzoek naar de kwaliteiten en werkwijzen van professionals in wijkteams die nodig zijn voor succesvolle verbindingen met groepen ouders en jongeren die nog moeilijk worden bereikt. Ook wordt onderzocht op welke manieren deze kwaliteiten en werkwijzen in (wijk)teams en initiële opleidingen bevorderd kunnen worden.

In het onderzoek zullen zij samenwerken met de Erasmus Universiteit, Hogeschool InHolland en Hogeschool Rotterdam, wijkteams in Amsterdam en Rotterdam en praktijkpartners waaronder SIPI (in Amsterdam) en Jeugdprofs (in Rotterdam).