Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 170516 College Mark van Vugt bij de Universiteit van Nederland nu online
16-05-2017

College Mark van Vugt bij de Universiteit van Nederland nu online

Mark van Vugt, hoogleraar Evolutionaire Psychologie aan de VU, geeft college bij de Universiteit van Nederland over het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke leiders en wanneer welk soort leider onze voorkeur heeft.

Zijn vrouwen betere leiders dan mannen?
Een mannelijke leider is heel gewoon als leider. Zij zijn namelijk van oorsprong strijders en stralen vaak meer dominantie uit. Een vrouwelijke leider is minder vanzelfsprekend. Maar betekent dat dat vrouwen ook minder leiders leiderscapaciteiten hebben? Mark van Vugt legt uit wat de verschillen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke leiders.

Universiteit van Nederland
Sinds 2013 is de Universiteit van Nederland begonnen met één belangrijk doel: de beste professoren van Nederland colleges te laten geven, en dat op te nemen — zodat heel Nederland kan genieten van de meest gepassioneerde vertellers van ons land. Inmiddels zijn er meer dan 200 colleges uitgezonden. Vanuit de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen werden eerder colleges gegeven voor de Universiteit van Nederland door onder andere prof. dr. Erik Scherder, dr. Kilian Wawoe, prof. dr. Peter Beek en prof. dr. Meike Bartels.