Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 170502 Symposium 20 juni 2017: Waardering van docenten
banner waarderen van docenten Nieuwsarchief
02-05-2017

Symposium 20 juni 2017: Waardering van docenten

De VU LEARN! Academy en de VUmc School of Medical Sciences nodigen u graag uit voor het symposium Waardering van docenten: hoe krijgen we de universiteit weer in balans?

Docenten op een universiteit combineren in hun dagelijks werk onderwijs en onderzoek. Twee heel verschillende taken waarvoor de waardering uiteen loopt: onderzoek staat over het algemeen in hoger aanzien dan lesgeven aan studenten, terwijl het laatste net zo goed een kerntaak is van een universiteit of academisch ziekenhuis. Het een kan niet zonder het ander. Universiteiten nemen de laatste tijd maatregelen om de waardering van beide taken beter in balans te brengen. Toch zijn we er nog lang niet; docenten hebben het gevoel dat uiteindelijk de publicaties het zwaarste tellen.

Thea van LankveldIn dit symposium staat een betere waardering voor onderwijstaken centraal. Hoe kunnen we universitair docenten ondersteunen en stimuleren? Eerst bekijken we het thema vanuit de wetenschap op het gebied van personeels- en organisatieontwikkeling. Aan de hand van good practices uit binnen- en buitenland zien we vervolgens wat er in de praktijk mogelijk is. Tot slot bespreken we in een paneldebat wat de opgedane inzichten concreet kunnen betekenen voor een betere positie van docenten van de Vrije Universiteit (VU) en VU medisch centrum.

Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de promotie van Thea van Lankveld

Waar en wanneer
Dinsdag 20 juni 10.00 - 12.30 uur in het Atrium (D-146) van de Medische Faculteit op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam, Van der Boechorststraat 7.

Aansluitend vindt de promotie van Thea van Lankveld plaats om 13.45 uur in de aula van de VU (hoofdgebouw).

9.30 - 10.00 uur: Inloop met koffie en thee
Introductie op het thema van het symposium door Hester Glasbeek, senior docent VU

10.10 - 10.30 uur: Professionele ontwikkeling en duurzame carrières: Een perspectief van buiten door Jos Akkermans, universitair hoofddocent HRM, VU

10.35 - 10.55 uur: Good practices elders: Een internationaal perspectief door Manon Kluijtmans, kwartiermaker Centre for Academic Teaching, Universiteit Utrecht

11.00 - 12.00 uur: Paneldebat met VU- en VUmc-docenten (Rolinka Schippers, Inge van Wijk, Sander Begeer, Lidewij van Gils) en directeur HRM van de VU (Renée-Andrée Koornstra)

12.05 - 12.30 uur: Lunch

13.45 uur Promotie Thea van Lankveld in de aula van de VU (hoofdgebouw)

Dit symposium wordt georganiseerd door LEARN! Academy i.s.m. VUmc School of Medical Sciences ter gelegenheid van de promotie van Thea van Lankveld. De promotie is aansluitend om 13.45 uur in de Aula van de VU.

Meer informatie en aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij het symposium, meldt u zich dan aan via het online aanmeldformulier. Neem voor meer informatie contact op met Lucretia Prade via l.c.prade@vu.nl

Voor meer informatie: zie agenda-item van dit symposium