Symposium ‘PIJN! Van jong tot oud (en alles wat daartussen zit)’

15-03-2018

09.00 tot 17.00 uur

Noordlease stadion in Groningen

Symposium ‘PIJN! Van jong tot oud (en alles wat daartussen zit)’

Keynote speaker is Erik Scherder (o.a. bekend van De Wereld Draait Door).

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

Overig

Symposium / Seminar

Op donderdag 15 maart 2018 organiseert Transcare-pijn in samenwerking met de VU Amsterdam en INTER-PSY het congres ‘PIJN! Van jong tot oud (en alles wat daar tussen zit).' Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie en bekend van o.a. De Wereld Draait Door, vertelt tijdens het symposium over dementie en pijn, en de invloed van muziek. Daarnaast spreken andere deskundigen over diverse aspecten van pijn in verschillende leeftijdscategorieën. 

Het symposium vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur in het Noordlease stadion in Groningen. Het symposium is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.

Van alle volwassenen heeft naar schatting 1 op de 5 mensen langdurig last van pijn. Hulpverleners kunnen hierdoor voor lastige vraagstukken komen te staan. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan en welke medicatie kan worden voorgeschreven? Wat is chronische hoofdpijn en welke invloed heeft pijn op arbeidsparticipatie? Communiceren over pijn is niet altijd goed mogelijk, bijvoorbeeld als de patiënt een verstandelijke beperking heeft. Ook mensen met de ziekte van Parkinson lijden vaak aan pijn, een onderschat probleem in de klinische praktijk.
Tijdens dit symposium wordt het onderwerp ‘pijn’ van verschillende kanten belicht door deskundigen van Isala Klinieken Zwolle, het Martini Ziekenhuis, het UMCG, de Vrije Universiteit Amsterdam en Transcare-pijn. Ook komt er een patiënte/ervaringsdeskundige aan het woord en Ron Jans (voormalig profvoetballer en coach) vertelt over pijn en topsport.

Doelgroep
Huisartsen, medisch specialisten (zoals neurologen, anesthesiologen, revalidatieartsen), oefen- en fysiotherapeuten, POH-GGZ, pijnconsulenten, verpleegkundigen, psychiaters, klinisch psychologen, GZ-psychologen, psychologen en andere geïnteresseerde zorgprofessionals.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden kan via www.transcare.nl/symposium
Early bird prijs: €160,- (aanmelden vóór 20 februari 2018).