Afscheidsrede en publiekslezing Jelle Jolles: ‘Leren, brein en ontplooiing. Over LEREN 2.0’

15-06-2018

15:45 – 17:15 uur

Aula, Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105 Amsterdam

Prof. dr. J. Jolles

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

Afscheidscollege

Het Centrum Brein & Leren nodigt u uit voor deze studiedag met publiekslezing ter gelegenheid van het afscheid van Jelle Jolles als hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Symposium
Het symposium is gewijd aan ‘Het tienerbrein in de praktijk’: wat zouden opvoeders, leraren, wetenschappers, overheid en politiek moeten weten over de neuropsychologische ontwikkeling. De nadruk ligt op de pre-adolescent (vanaf 8 jaar) en de adolescent. Aan de orde komen thema’s zoals nieuwsgierigheid, het denken en redeneren, bewegen, aandacht en sociale cognities. De acht sprekers zijn werkzaam op het domein van de toegepaste neuropsychologie. Meer informatie over het symposium.

Afscheidsrede
De oratie (‘openbare les’, publiekslezing) “Leren, brein en ontplooiing: over LEREN 2.0’ start om 15:45 uur en is vrij toegankelijk. Het thema van de openbare les is ‘de lerende persoon in zijn context’. Jolles pleit voor een multidimensionale benadering die inzichten over ontwikkeling en het brein, en over de cruciale rol van de omgeving toepasbaar maakt voor de praktijk. Zijn pleidooi leidt tot zeven aanbevelingen voor opvoeding en onderwijs: tot LEREN 2.0. Meer informatie over de afscheidsrede.

Toegang
Het symposium vindt plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam tussen 09:30 en 15:00 uur. De kosten van het symposium bedragen €125.
De oratie van prof. Jolles is de afsluiting van het symposium. Deze wordt gegeven van 15:45 tot ongeveer 17:00 uur in de Aula van de Vrije Universiteit en is vrij toegankelijk.

Aanmelden
U kunt zich inschrijven voor het symposium en de inschrijvingskosten voldoen via het online aanmeldformulier.
Het aantal plaatsen is beperkt.

De afscheidsrede is vrij toegankelijk. Wel verzoeken we u om u in te schrijven via het online inschrijfformulier

Meer informatie vindt u op de website van NeuroPsy Academie