Home > Nieuws en Agenda > Agenda > 170606 Capita Selecta lezing: "Kaakgewrichtsklachten en hoofdpijn"
Agenda-overzicht

Capita Selecta lezing: "Kaakgewrichtsklachten en hoofdpijn"

• Startdatum 06-06-2017

• Tijd 17:00u-19:00u

• Locatie G-602, Medische Faculteit, Van der Boechorststraat 7, Amsterdam

• Titel Capita Selecta lezing: "Kaakgewrichtsklachten en hoofdpijn" door Corine Visscher, PhD

• Spreker Corine Visscher, PhD

• Contactgegevens sciencenetwork.fgb@vu.nl

• Onderdeel Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

• Categorie Overig

• Evenementtype Lezing

MSG Science Netwerk Fysiotherapie & Master in Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (www.vu.nl/mps) nodigen u uit voor deze Capita Selecta lezing.

This lecture will mainly focus on the methodological aspects of research and on the 'pitfalls' encountered during his research project. The lecture will be given in English.

In deze Capita Selecta lezing worden een aantal vormen van hoofdpijn beschreven die van belang zijn in de dagelijkse praktijk van de orofaciaal fysiotherapeut. Aan bod komen de twee meest voorkomende vormen van hoofdpijn; migraine en spanningshoofdpijn, als ook een binnen het domein van de orofaciaal fysiotherapeut belangrijke secundaire vorm van hoofdpijn; nl. hoofdpijnklachten als gevolg van een temporomandibulaire aandoening. Er is een belangrijke rol weggelegd voor de professie om deze secundaire hoofdpijnvormen te herkennen en adequaat te behandelen, dan wel door te verwijzen voor een multidisciplinaire aanpak. Tijdens de lezing zullen handreikingen gegeven worden voor de diagnostiek en behandelmogelijkheden van deze vormen van hoofdpijn.

• KNGF lid: 10 euro
  • Niet-KNGF lid: 15 euro
  • Lid van MSG Science Netwerk Fysiotherapie: gratis
  • Alumni en studenten van de Master of Sciences Musculoskeletal Physiotherapy Sciences: gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht
  • Overige studenten (opleiding Fysiotherapie of Masteropleiding): gratis

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar sciencenetwork.fgb@vu.nl onder vermelding van Capita Selecta CV, uw naam, relatienummer en naam praktijk. Voor studenten: naam, studentnummer en naam opleiding.

Accreditatie
Accreditatie is verleend voor 2 punten (alle registers MSG)

Over ons
Het MSG Science Netwerk Fysiotherapie is een initiatief van de MSG groep (NVMT, NVFS, NVOF, NVFB, NFP) in samenwerking met de Leerstoel Musculoskeletale Fysiotherapie en de Master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam (www.vu.nl/mps). Samen streven we naar uitwisseling en samenwerking tussen klinische praktijk en wetenschap. Eén van de manieren hiervoor is het organiseren van symposia en lezingen (capita selecta) waarop klinisch relevant onderzoek en innovaties binnen de Fysiotherapie worden gepresenteerd door (inter)nationale topsprekers. Lid worden van het netwerk kan door een email te sturen naar sciencenetwork.fgb@vu.nl